Bruce Springsteen отмени концертите си до края на годината

28 септември 2023
Bruce Springsteen
Снимка от БГНЕС

Bruce Springsteen и E Street Band отмениха оставащите дати от турнето си през 2023 г., тъй като музикантът продължава да се възстановява от пептична язва. Сред отложените дати са канадската част от обиколката през ноември и концертите на 4-и и 6-и декември в Лос Анджелис.

Отложените шоута ще се преместят през 2024 г., като новите дати ще бъдат обявени следващата седмица.

„Bruce Springsteen постепенно се възстановява от пептична язва през последните няколко седмици и ще продължи лечението през останалата част от годината по съвет на лекар“, се казва в изявление, публикувано в сряда. Четири дни по-рано Springsteen отпразнува 74-тия си рожден ден. „Като се има предвид това и поради голяма предпазливост, всички оставащи дати за турнето през 2023 г. на Bruce Springsteen и E Street Band ще бъдат отложени до 2024 г.“.

Въпреки че турнето донесе на Springsteen някои от най-добрите отзиви в дългата му кариера, това развитие на ситуацията е поредната пречка пред концертните му изяви. На 6-и септември Springsteen обяви отлагането на девет септемврийски дати и разкри диагнозата пептична язва. Тази новина дойде, след като неговите концерти на 16 и 18 август във Филаделфия бяха отложени (и впоследствие пренасрочени за август 2024 г.). Три концерта през март също бяха отложени поради неуточнено заболяване.

В графика на групата за 2023 г. имаше още 14 концерта, като финалът трябваше да е 12 декември в Сан Франциско.

Турнето по-рано тази година с 28 концерта в САЩ, след което се премести в Европа, където имаше 31 дати. Последният етап от музикалната обиколка на Springsteen и E Street Band започна на 9 август в Чикаго.

Всички пренасрочени дати ще се проведат на първоначално определените места. Притежателите на билети, които не могат да отидат на новите дати, имат 30 дни да поискат възстановяване на сумата.

„Благодаря на всички мои приятели и фенове за вашите добри пожелания, насърчение и подкрепа“, каза Springsteen в изявлението. „Възстановявам се и нямам търпение да ви видя догодина.“
 

Новини