Bryan Adams призовава за мир с новия си сингъл

29 май 2023
Браян Адамс
Снимка от Steven Stanley

Bryan Adams призовава за мир с новия си сингъл "What If There Were No Sides At All".

Посланието на песента е насочено срещу "геополитически подклажданите спорове" и в изявление музикантът обясни, че тя е написана в отговор на "глобалните конфликти, липсата на конструктивни преговори за мир и милиардите долари, които правителствата по света дават, за да финансират тези безкрайни и безсмислени войни". 

“Песента не е реакция на една конкретна война, а на всички конфликти и на страданието на хората", казва певецът. 

Adams е участвал и в режисирането на видеото към парчето, в което той носи бял флаг със знака на мира на фона на последствията от войните. Символът на мира е създаден за британската кампания за ядрено разоръжаване през 1958 г. 

“Локациите (в клипа) не са точно определено място и целят да покажат как изглежда конфликтът, независимо къде се развива по света", обяснява още изпълнителят. 

Според съобщението на официалния сайт на Adams "това е песен за мир", която се стреми да предизвика размисъл и дори да насърчи правителствата да седнат и да разговарят за мирно разрешение на несъгласията". 

“В момента има само ескалиращо разделение и смърт - резултат от милиардите, които властите по света харчат, за да финансират безкрайните войни. #peacenow”. 

Новини