Bryce Dallas Howard се оплака от хонорара си за "Джурасик свят"

Актрисата е получила много по-малко възнаграждение за труда си от колегата си Chris Pratt

16 август 2022
social
Снимка от кадър YouTube

Динозаврите може и да са изчезнали, но разликата в заплащането на жените и мъжете в киноиндустрията - не съвсем. 

Звездата от филмите “Джурасик свят” Bryce Dallas Howard разкри пред Insider, че е получила много по-малко възнаграждение за работата си по поредицата от нейния екранен партньор Chris Pratt. Трите продукции от франчайза излязоха през 2015, 2018 и 2022 г.

"Започнах да преговарям за “Джурасик” през 2014 г., а тогава светът беше по-различен и бях в много неизгодна позиция. И за съжаление, трябваше да подпиша за три филма, така че сделката беше окончателна”, казва актрисата. 

В крайна сметка обаче тя разговаряла за разликата в хонорара с Pratt, който предприел действия да ѝ осигури справедливи възможности за приходи от различни дейности, свързани с франчайза, като тематични игри и паркове.  

"Буквално ми каза: “Вие няма нужда да правите нищо. Аз ще преговарям. Ще ни плащат еднакво и няма за какво да се тревожиш, Bryce'", разказва Howard и добавя “И го обичам много заради това, което направи. Защото получих много повече пари от подобни неща, отколкото за самите филми”. 

В кинопоредицата Howard изпълнява ролята на Клеър, мениджър на парка “Джурасик свят”, а Pratt е Owen - експерт по велосираптори и треньор на динозаври. 

“Джурасик свят: Господство” е шестият филм от франчайза за парковете “Джурасик” и донесе приходи от над 143 милиона долара в премиерния си уикенд по кината. 

Новини