BTS и Били Айлиш са номинирани за "интернет Оскарите"

Наградите "Webby" ще бъдат връчени на виртуална церемония на 18 май

22 април 2021
social
Снимка от webbyawards.com

Певицата Били Айлиш, южнокорейската кей-поп група BTS и актрисата Дженифър Гарнър, са номинирани за годишните награди "Webby", известни също като "интернет Оскар-и", съобщава "Hollywood Reporter".

Отличията се присъждат в десетки категории, сред които за сайтове, реклама и медии, онлайн видео, мобилни сайтове и приложения, социални медии.

Сред останалите знаменитости с номинации за отличията са Карди Би, Megan Thee Stallion, Дуа Липа, Шакил О'Нийл, Райън Рейнолдс, Мартин Лорънс, Леброн Джеймс и други.

Сред компаниите "Google" води по номинации с 22 на брой. Следват HBO с 20, Comedy Central с 19, "Condé Nast" с 16, "National Geographic" с 15 и Spotify с 14. CNN и ViacomCBS са с по 11 номинации, а "Washington Post", "Disney" и Netflix - с по девет.

Носителите на 25-ите годишни призове, които се присъждат от Международната академия за дигитални изкуства и науки, и на отличията "Гласът на публиката", определяни от "жури" от интернет потребители, ще станат известни на виртуална церемония на 18 май. Водеща на наградното шоу ще бъде Джамила Джамил.

Новини