Charlie Puth издава третия си албум

“Charlie“ ще бъде неговият най-личен запис досега

08 юли 2022
social
Снимка от Orpheus Music / Atlantic Records

Charlie Puth обяви предстоящия си трети албум “Charlie“, който ще излезе на 7-и октомври. Това е неговият първи проект след номинирания за “Грами” “Voicenotes” през 2018 г. Дългоочакваното завръщане обещава да бъде най-личният му запис досега, като всяка от общо 12-те песни представя част от самия него.  

Съобщението идва след месеци, изпълнени с очакване за феновете му, видно от реакциите на неговите 17,9 милиона последователи в TikTok. Известен с това, че държи феновете си в течение на своя творчески процес, Puth споделя с тях всяка стъпка от пътя, докато разработва най-уязвимия албум в кариерата си.

Докато се подготвяше за издаването му, Puth пусна първия сингъл „Light Switch“ през януари, който достигна #1 в класациите за стрийм на поп музика и събра повече от 449 милиона стриймвания в световен мащаб и над 91 милиона гледания в YouTube. Последва го емоционалната песен „That’s Hilarious“, която събра повече от 128 милиона глобални слушания.

Последният му трак от предстоящия албум – “Left And Right” с Jung Kook от BTS, спечели на Puth най-доброто класиране за дебют (#22) в класацията Billboard Hot 100 от излизането му на 24-и юни, като същевременно натрупа повече от 88 милиона глобални стриймвания и над 85 милиона гледания на видеоклипа до момента.

За да отпразнува анонса, Puth се присъедини към шоуто „TODAY“ на „NBC“ за тяхната “Citi Concert Series” тази сутрин, за да изпълни водещи сингли като “Charlie”, “Light Switch” и “Left and Right”, в допълнение към няколко от другите си хитове.

 

Новини