Cher издаде водещия сингъл от първия си коледен албум

06 октомври 2023
Cher
Снимка от YouTube screenshot

В дългата си кариера, която продължава вече 6 десетилетия, Cher е постигнала много неща, включително продажба на повече от 100 милиона записа по целия свят, участие в хитови филми, сингъл номер 1 в една от класациите на Billboard през всяко десетилетие от 60-те години до 2010 г. Печели също "Оскар", "Еми", "Грами" и три награди "Златен глобус". 

А съвсем скоро, на 20-и октомври, ще добави в дългия списък и нещо напълно ново за нея - ще издаде първия си албум с коледни песни. 

„Нямах намерение да правя коледен албум“, признава Cher пред Billboard с типичната си откровеност. „Но от лейбъла казаха: „Защо не направиш коледен албум, Cher ?“ и аз казах, че ако мога да направя моята версия, ще го направя, и те бяха много доволни“.

Изпълнението на нейната версия означавало да стои далеч от празничните стандарти, прилагани от много други артисти преди нея. 

„Всички имат „Santa Claus is Coming to Town“ и „Jingle Bells“ и всичко това“, казва тя. „Просто им казах: „Ще има коледни песни и те ще бъдат подходящи, но искам да правя това, което чувствам“. 

„Тя направи не просто коледен албум, а невероятен коледен албум, който ще се нареди достостнойно до най-великите коледни албуми на всички времена“, казва Tom Corson, съпредседател и главен оперативен директор на Warner Records. Cher започнала да му пуска парчета още през лятото и Corson казва, че е почувствал „вълнение и радост и усещането, че Коледа идва шест месеца по-рано. Това е качество от най-високо ниво".

"Christmas", първият нов албум на Cher от 10 години, включва 13 песни, сред тях и четири оригинални. Продуциран от нейния дългогодишен професионален партньор Mark Taylor, колекцията включва интерпретациите на легендата на „Santa Baby“, „Run Rudolph Run“ и „Please Come Home For Christmas“.

Освен това Stevie Wonder се присъединява към нея за римейка на „What Christmas Means to Me“, който той първоначално издава през 1967 г.; заедно с Michael Buble пресъздават неговия хит от 2005 г. „Home”; Cher и Cyndi Lauper си сътрудничат в „Put a Little Holiday in Your Heart“, Tyga рапира (Cher не) в оригиналната „Drop Top Sleigh Ride“ и, сантиментално, Cher и Darlene Love се събират отново за „Christmas (Baby, Please Come Home)”, 60 години след като 17-годишната Cher прави дебюта си с бек вокали на продуцираната от Phil Spector класика.

Другите оригинали са оптимистичната „DJ Play A Christmas Song“, която излезе като първи сингъл днес. В нея Cher се завръща към характерното си звучене, използвано в хита „Believe“. Нови са и песните „Angels in the Snow" и "I Like Christmas".

„Те не са точно "коледните коледни" песни, така е, но са просто страхотни песни“, казва Cher за записа, който е създаден предимно в Лос Анджелис и Лондон. “Никога не говоря така за моите записи, но този път наистина много се гордея с този. Това е един от най-хубавите моменти в кариерата ми”.

За колаборацията си с Wonder в песента "What Christmas Means to Me", тя добавя: 

“Всеки път, когато чуя хармоника, се превръщам отново в тийнейджърка. За мен е сбъдната мечта да си партнирам в тази песен със Stevie”.

Водещият сингъл "DJ Play A Christmas Song" е написан от Sara Hudson и нейният екип, които са работили с други звезди като Dua Lipa и Katy Perry. Hudson е съавторка и на „Angels in the Snow“ и “Drop Top Sleigh Ride”.

„Познавам баща й, [авторът на песни] Mark Hudson, от милион години“, казва тя. „Дори не знаех, че тя също пише. Познавам я откакто беше на 3 или на 4 години, така че това беше страхотно за мен. Наистина съм развълнувана от това“.

Празничният албум на легендарната певица ще излезе на 20-и октомври. 

Ето и съдържанието на "Christmas": 

1 DJ Play A Christmas Song

2 What Christmas Means To Me (with Stevie Wonder)
3 Run Rudolph Run   
4 Christmas (Baby, Please Come Home) (with Darlene Love)
5 Angels In The Snow
6 Home (with Michael Bublé)
7 Drop Top Sleigh Ride (with Tyga)
8 Please Come Home For Christmas  
9 I Like Christmas 
10 Christmas Ain’t Christmas Without You 
11 Santa Baby   
12 Put A Little Holiday In Your Heart (with Cyndi Lauper)
13 This Will Be Our Year  

Предишният албум на Cher, "Dancing Queen", в който бяха включени кавъри на песни на ABBA, излезе през 2018 г.

"Christmas" няма да е единственото издание на Cher до края на годината. В чест на 25-ата годишнина на албума "Believe" от 1998 г. на 3-и ноември ще излезе колекционерска версия с три диска.  

 

Новини