"Черната пантера: Уаканда завинаги" с финансови рекорди

Филмът събира 330 млн. долара в световен мащаб

14 ноември 2022
social
Снимка от Forum Film Bulgaria

Филмът на Disney и Marvel "Черната пантера: Уаканда завинаги" имаше огромен успех този уикенд, като събра приблизително 180 млн. долара в северноамериканските кина, съобщи наблюдателят на индустрията Exhibitor Relations.

Този дебют на вътрешния пазар - 13-ти по големина за всички времена, според BoxOfficePro.com - дойде в момент, когато филмът събира 330 млн. долара в световен мащаб, което е сериозен успех за Холивуд след неубедителния октомври.

Филмът отдава сърдечна почит на звездата от оригиналния "Черната пантера" Чадуик Босман, който почина от рак през 2020 г. на 43-годишна възраст. Оригиналният "Черната пантера", първият голям филм за чернокож супергерой, се превърна в културен феномен, с премиера от 202 милиона долара и номинация за "Оскар" за най-добър филм.

Далеч назад, на второ място този уикенд е "Черният Адам" на Warner Bros. с 8,6 млн. долара. Филмът на Дуейн Джонсън, спиноф на "Шазам!" от 2019 г., вече е спечелил 141 млн. долара на вътрешния пазар.

"Билет за рая", благодарение на мегазвездите Джулия Робъртс и Джордж Клуни, успя да заеме трето място с 6,1 млн. долара през четвъртата си седмица на екран.

 

 

Новини