Д-р Мередит Грей влиза в борбата с пандемията

Новите епизоди на "Анатомията на Грей" и "Станция 19" - от утре

11 ноември 2020
social
Снимка от facebook

Мередит Грей умее да се справя в криза - вадила е бомба от тяло на операционната маса, оцеля след самолетна катастрофа и се изправи пред стрелец, и всичко това само за първите осем сезона на хитовата медицинска драма “Анатомията на Грей”.

Сериалът се завръща с нови епизоди тази седмица и този път героинята на Ellen Pompeo и нейните колеги ще бъдат поставени на първа линия в борбата с пандемията от коронавирус - нещо, което никога не са преживявали досега.

17-и сезон на поредицата ще развива няколко сюжетни линии - от една страна ще продължи събитията от предишния сезон, а от друга - лекарите ще попаднат сред хаоса, който причини COVID-19. “Чуваме статистиката в новините и четем за въздействието върху медицинската общност, но чак когато в стаята на нашите сценаристи седнахме на една маса с лекарите, които ни съветват за сериала, и видяхме промяната в тях, осъзнахме какво се случва”, коментира продуцентът Krista Vernoff пред Entertainment Weekly решението да засегнат настоящата здравна криза в новите епизоди. “Тази пандемия пречупва хората, пречупва лекарите и ние имаме възможност да покажем цената, която медицинската общност плаща”.

COVID-19 ще бъде засегнат и в сериала “Станция 19”, който е обвързан с “Анатомията на Грей”, но Vernoff казва, че там нещата изглеждат и се усещат различно. 

Добрата новина е, че пандемията няма да е единственият фокус на новите сезони. “Отново ще има характерните забавни моменти и романтични истории между героите”, обещава Vernoff.

Премиерата на новите епизоди на двата сериала е на 12-и ноември. 

Новини