"Dakiti" на Bad Bunny спечели Latin GRAMMYs за песен на годината

Карол Джи получи шест награди, а Бед Бъни се наложи в пет категории

23 април 2022
social
Снимка от facebook/LatinGRAMMYs

Карол Джи и Бед Бъни доминираха на наградите "Грами" за латино музика, като си поделиха 11 статуетки на церемония в Лас Вегас, съобщи ЮПИ, цитирана от БТА.

Карол Джи получи шест награди, сред които изпълнител на годината, любима изпълнителка и любим ърбан изпълнител, както и албум на годината и любим ърбан албум за KGO516.

Бед Бъни, който водеше с 10 номинации, се наложи в пет категории, сред които любим изпълнител и песен на годината за "Dakiti" в сътрудничество с Джей Кортес.

Селена Гомес беше избрана за любима поп изпълнителка, а Уикенд за любим изпълнител от друг жанр.

"Авентура" спечелиха наградата за любим дует или група. Ромео Сантос се наложи в категорията за любим тропически албум.

Мексиканецът Кристиан Нодал беше почетен с наградата за изключително развитие, която е признание за "млад изпълнител, показал промяна и бързо развитие като артист, за да постигне върхов успех за кратко време".

Наградите “Грами” за латино музика се присъждат в различни категории, представящи основните музикални жанрове в Латинска Америка. Носителите на отличията се определят от Академията за звукозапис на латино музика.

Остават дни до обявяването на Личност на годината 2022!  Това признание се дава на музикантите от иберо-американското наследство за техните артистични постижения и хуманитарни усилия:

Новини