Дара Екимова откровено за "Славата"

26 април 2024
Дара Екимова
Снимка от Virginia Records

Това е годината на Дара Екимова. Завихрянето, с което кариерата ѝ набра мечтаната за всеки артист скорост, стартира с „Бягам“, продължи с хитовия ѝ дует с Тино „Недей да ме будиш“ и тотално експлодира с „Дишам“ – песен, която необратимо я вдигна високо в ранглистата на родните автори и изпълнители. 

Формулата на нейния успех е в комбинацията между модерни и запомнящи се мелодии, силни смислови и визуални послания, облечени в поезия и емоционален заряд, който ѝ спечели нова вярна публика. Прибавете към всичко това творческо неспокойство и постоянно търсене и ще се оформи образ на артист, който няма да спре дотук.

Следващата стъпка на Дара Екимова е именно резултат на верния ѝ инстинкт за музикално бъдеще – песен, създадена в съавторство с Константин Бешков (KayBe), озаглавена „Славата“ и посветена на двойнствения и често нелек живот на артистите. 

Парчето е част от предстоящия албум на изпълнителката, който ще излезе през есента, а видеото е леко намигване, но и поглед изпълнен с достатъчна сериозност към реалността на всеки човек на изкуството.

„Срещата ми с KayBe e едно от най-хубавите творчески неща, които са ми се случвали напоследък. Да изпитваш усещане за свобода в студиото е истинска привилегия. „Славата“ е резултат на смелостта, която се роди от тази среща и която вдъхнови още четири песни от предстоящия ми дебютен албум“, споделя Дара Екимова.

Певицата ще изпълни „Славата“ официално на живо още в първите дни на месец май, тъй като ѝ предстоят два големи концерта. На 9 май ще излезе заедно с Мила Роберт на сцената на „Капана Фест“, а на 16 май ще открие пролетното издание на фестивала So Fest.

Magic - Музиката, която обичаш

Новини