Дара Екимова разказва за травматичните връзки в "Стокхолм"

07 юли 2023
Дара Екимова
Снимка от Virginia Records

Дара Екимова е най-скоростно развиващият се млад изпълнител у нас. През последната година освен с хитове като „Бягам“ и „После ще му мислиш“, както и с успешното си представяне в „Като две капки вода“, тя успя да се качи за 12 седмици на върха на класациите у нас с песента „Недей да ме будиш“, която изпълнява заедно с Тино.

Новият музикален проект на изпълнителката носи заглавието „Стокхолм“ и засяга травматичното привързване към взаимоотношения и ситуации. Така нареченият "Стокхолмски синдром" е необичаен феномен, свързан с изграждането на емоционална връзка между заложник и похитител, и често се наблюдава в случаите на домашно насилие, но всъщност се наблюдава в най-различни житейски форми. 

„Стокхолм“ е едно от онези вдъхновения, които идват мигновено и необяснимо. Песента е метафоричен разказ за Стокхолмския синдром. Връщаме се към нещата, от които ни боли, към онези, които ни нараняват, защото сме в капана на емоционална зависимост“, споделя Дара Екимова.

Песента, която има заряд на поредния хит на певицата, е написана от самата нея в съавторство с Искрен Тончев – Искрата. Към нея излиза и провокативно видео с режисьор и сценарист Бойко Щонов и оператор Калоян Игнатов.

Новини