Делян Пеевски дари 172 000 лева, за да проходи малката Дани

Благородният жест направи възможна операцията на 2-годишното дете

29 май 2020
social

172 000 лева дари Делян Пеевски за 2-годишната Йордана, родена с проксимален бедрен дефицит, което се изразява с прогресивно скъсяване на бедрената кост. Сумата, дарена от Пеевски позволява тя да бъде оперирана в САЩ като втори етап от нейното лечение. До момента бяха събрани 145 000 лева от нужните 317 000, но след благородния жест на бизнесмена, операцията вече е възможна.

Първата операция вече е преминала успешно. С нея е коригирана деформацията и е направена реконструкция на бедрената кост. SUPERhip процедурата е извършена в институт „Saint Mary“ във Флорида. Сега предстои втора операция, с която десният крак на Дани ще бъде удължен, за да може да се изравни с левия.

Най-големият ни страх беше, че няма да успеем да довършим лечението и усилията ни досега да са напразни“, каза пред Нова майката на момиченцето. „В последните дни постъпи едно голямо дарение за Йордана от г-н Делян Пеевски, на когото искам да поднеса най.-искрените си благодарности за жеста, който направи за нас. Искам да благодаря на всички, които се отзоваха и не останаха безразлични към изпитанието, на което ни е подложила съдбата“.

Новини