Depeche Mode изпълниха за първи път на живо „Before We Drown“

30 януари 2024
Depeche Mode
Снимка от БГНЕС

Depeche Mode споделиха ново музикално видео към парчето „Before We Drown“ от миналогодишния албум „Memento Mori“ и изсвириха песента на живо за първи път. 

Режисиран от Anton Corbijn, който е работил с групата и по визуализациите на „Wagging Tongue“ и „Ghosts Again“, видеото вижда мрачна фигура в палто, която бавно крачи в коварното море.

Depeche Mode изпълниха „Before We Drown“ на живо за първи път през уикенда, по време на техния концерт в "The O2" в Лондон в събота (27-и януари) – втората им вечер на мястото след откриващото шоу на 22-ри януари. Това беше осмата песен в техния сетлист от 24 песни и дойде след "Walking In My Shoes“, „Policy Of Truth“ и „It’s No Good“.

Друг акцент от съботния концерт в столицата на Обединеното кралство беше интерпретацията на Dave Gahan и Martin Gore на „Behind The Wheel“. Парчето е издадено през 1987 г. като част от техния албум „Music For The Masses“ и това беше първото му представяне на живо от десетилетие. Изпълнението беше посветено на покойния кийбордист Andy Fletcher – който почина през 2022 г. на 60 години – и замени „The World In My Eyes“, която до този момент беше използвана в памет на покойния член на групата.

Концертът на Depeche Mode в Лондон на 22-ри януари бележи началото на тяхната серия от изяви в Обединеното кралство, Ирландия и Европа, които ще продължат до началото на април.

Новини