Depeche Mode обявиха албум и турне

“Memento Mori” ще бъде първият им проект след загубата на Andy Fletcher

04 октомври 2022
social
Снимка от facebook

Depeche Mode обявиха албум и турне.

Музикантите съобщиха на пресконференция в Берлин, че ще издадат 15-ия си албум “Memento Mori” и ще направят турне следващата година. На събитието фронтменът Dave Gahan и главният автор на песните на състава Martin Gore пуснаха малка част от новата си музика, която е записана в Санта Барбара, Калифорния. Двамата обясниха, че след разговора с медиите ще пътуват до Ню Йорк, за да завършат работата по новия запис, който е продуциран от James Ford. Gore добави, че остава само миксирането на песните. 

Gahan каза, че Depeche Mode са започнали да пишат новия материал “преди няколко години”, преди да се съберат отново в студиото това лято. 

Латинският израз “memento mori” означава нещо, което напомня на човек за неизбежността на смъртта, например череп. Според Gore заглавието на албума е избрано преди смъртта на Andy Fletcher, който почина на 60 години през май. 

“Звучи доста мрачно, но мисля, че човек може да погледне на това и по много позитивен начин. Например, че би трябвало да живееш всеки ден от живота си на макс. Мисля, че ние го интерпретираме точно по този начин”, добавя той. “След като Fletch почина, решихме да продължим, защото сме сигурни, че той би искал така, а това наистина прибави нов смисъл на проекта”. 

“Memento Mori” ще бъде наследник на “Spirit” от 2017 г. и се очаква да излезе през пролетта, но още не е определена точна дата. 

Depeche Mode организират и световно турне, като продажбата на билети започва още този петък, 7-и октомври.

 

Новини