Depeche Mode се завърнаха с "Ghosts Again"

09 Февруари 2023
Depeche Mode
Снимка от YouTube screenshot

Depeche Mode се завърнаха с драматичното ново изпълнение "Ghosts Again". Режисьор на видеото към сингъла е легендарният дългогодишен партньор на групата Anton Corbijn. 

“За мен "Ghosts Again" улавя перфектния баланс между меланхолията и радостта", казва фронтменът Dave Gahan за песента, докато Martin Gore добавя: “Не се случва често да запишем песен, която просто никога не ми омръзва да слушам. Вълнувам се, че мога да я споделя".  

С фрази като "прахосани чувства, сбъркани смисли... място, на което да скрием сълзите, които изплакваме" (“wasted feelings, broken meanings… a place to hide the tears we cry”), "Ghosts Again" говори за живота след смъртта, тема, която е двигател на новия албум на Depeche Mode и която става особено актуална след загубата на Andy Fletcher миналата година. 

Пред NME Gahan по-рано заяви, че макар работата по "Memento Mori" да е започнала преди смъртта на колегата им, той не е записал никакъв нов материал за колекцията.

“Той не успя да го чуе, което за мен е много тъжно, защото има песни в албума, за които знам, че той щеше да каже "Това е най-доброто нещо, което сме правили от години". Мога да чуя гласа му. Също така го чувам да казва "Трябва ли всяка песен да е за смъртта?!", споделя Gahan. 

Албумът "Memento Mori" ще излезе на 24-и март:

‘My Cosmos Is Mine’
‘Wagging Tongue’
‘Ghosts Again’
‘Don’t Say You Love Me’
‘My Favourite Stranger’
‘Soul With Me’
‘Caroline’s Monkey’
‘Before We Drown’
‘People Are Good’
‘Always You’
‘Never Let Me Go’
‘Speak To Me’

Записът ще бъде представен със световно турне. Тази седмица от бандата разкриха подгряващите изпълнители за концертите в Северна Америка, които стартират следващия месец.

Новини