Детска песничка вече е най-гледаното видео в YouTube

"Baby Shark" зарази планетата с повтарящи се звуци и рибешки танц

02 ноември 2020
social
Снимка от кадър YouTube

"Заразната" детска песничка "Baby Shark", записана от южнокорейската компания Pinkfong, стана най-гледаното видео в YouTube. Клипчето вече има над 7 милиарда прегледа, с което надмина досегашния рекордьор "Despacito" на пуерториканските звезди Luis Fonsi и Daddy Yankee от 2017 г.

"Baby Shark" получи короната повече от 4 години след публикуването си. Създателят на песничката не е известен, но тя се превърна в глобален феномен след като беше записана от 10-годишната корейско-американска певица Hope Segoine. Продуцирана от образователната компания Pinkfong и придружена с рибешки танц, песничката за първи път се разпространява масово в Азия, а по-късно достига САЩ и Европа. Тя достигна шесто място в класацията за сингли на Великобритания и 32-ро място в САЩ.

Повтарящият се мотив “doo-doo-doo-du-du-du-du-du-du” доведе и до създаването на тематични стоки, включително книжки, и множество преработки на песента, сред които една с участието на Luis Fonsi и друга, която в текста призовава за миене на ръцете на фона на коронавирусната пандемия.

Миналия месец песничката стана център на скандал в САЩ, при който затворници в Оклахома бяха обвинени в мъчение на съкилийници - те ги завързали и принудили да слушат "Baby Shark" в продължение на два часа.

Новини