Канал 3 | The Voice | Magic FM&TV | Витоша | Веселина
гледай слушай
Детските градини в София отварят следващата седмица
Детските градини в София отварят следващата седмица
Снимка: sofia.bg
Детските градини в София отварят следващата седмица Вторник, 19.05.2020 г., 16:20 ч. Няма да се изисква медицинска бележка за децата

Общинските ясли и детските градини в София ще отворят врати следващия вторник, 26-и май. Директорите трябва да осигурят дезинфекция на помещенията 4 пъти на ден, включително на детските площадки.

Всяка сутрин здравословното състояние на децата ще се проверява от медицинския персонал на съответната детска градина. Ще бъде осигурена дистанция между различните групи и между персонала и родителите. При игрите навън ще се следи заедно да играят само деца от една група.

Няма да се изисква медицинска бележка за децата, тъй като това би довело до струпване на много хора пред лекарските кабинети, обясниха от Здравната комисия към Столичния общински съвет. Ще се разчита на съвестта на родителите.

Педагогическият и непедагогическият персонал ще бъде тестван за коронавирус преди детските заведения да отворят. Предстои да се изготви график за провеждане на тестовете. 

Декларацията, която трябва да попълни всеки родител, който иска детето му да посещава градина, ще бъде качена на сайта на Столичната община, както и на детските заведения, и всеки родител може да я попълни предварително.

Коментари