Канал 3 | The Voice | Magic FM&TV | Витоша | Веселина
гледай слушай
Джоан Роулинг пуска безплатно първата книга за Хари Потър
Джоан Роулинг пуска безплатно първата книга за Хари Потър
Снимка: twitter
Джоан Роулинг пуска безплатно първата книга за Хари Потър Четвъртък, 02.04.2020 г., 14:37 ч. По този начин писателката иска да помогне на родители, гледачи и учители, които се грижат за децата в социална изолация

Британската писателка Джоан Роулинг ще разпространи безплатна електронна и аудио версия на първата книга за Хари Потър през април. Това е част от инициативата ѝ в помощ на родители, гледачи и учители, на които им се е наложило да се грижат за децата си у дома в условия на карантина и социална изолация.

Книгата ще е налична на английски, испански, френски, италиански, германски и японски език. Четената от британския актьор Стивън Фрай версия за пръв път ще бъде достъпна и в Северна Америка.

Официалният сайт на поредицата ще създаде нов подсайт на име Harry Potter At Home, предназначен за по-малки деца. Всяка седмица в "Магьосническата сряда" специален бюлетин ще предлага творчески дейности, викторини и идеи за прекарване на времето.

Великобритания е блокирана вече втора седмица, след като премиерът Борис Джонсън обяви на 23-ти март, че хората трябва да напускат домовете си само при абсолютна необходимост.

"Учителите, родителите и гледачите, които се трудят да опазят живота на децата толкова нормален и щастлив, колкото е възможно по време на блокадата, заслужават малко магия", каза Роулинг.

Поредицата за Хари Потър беше безпрецедентен феномен в детската литература по света и остави отпечатък върху цяло едно поколение. Над 500 млн. копия от книгите са продадени на 80 езика.

 

Коментари