Джордж Р. Р. Мартин разкри подробности за „Ветровете на зимата“

„Ветровете на зимата” е епичен фентъзи роман

11 юли 2022
social
Снимка от БГНЕС

Американският писател-фантаст Джордж Р. Р. Мартин разкри подробности за новата си книга „Ветровете на зимата“. Той пише за това в личния си блог Not a Blog, предаде БГНЕС.

Авторът отбеляза, че събитията, които се случват в творбата, ще се различават от тези, показани в поредицата Game of Thrones. Според писателя неговите романи са по-големи и по-сложни от поредицата. „Например, в романа ще се появят нови герои, които ще повлияят на сюжета. Ще кажа също, че не всички герои, оцелели до края на Game of Thrones, ще доживеят до края на цикъла „Песен за огън и лед“. Точно както не всички герои, които умират в „Игра на тронове“, ще умрат в книгата“, каза той.

Мартин добави, че не може да говори за края на романа. „А финалът? Ще трябва да се изчака, докато стигна до него. Някои неща ще останат същите, а много няма“, каза той.

„Ветровете на зимата” е епичен фентъзи роман на американския писател Джордж Р. Р. Мартин, шестата и предпоследна част от сагата „Песен за огън и лед“. Очаква се този роман да бъде завършен и публикуван през 2022 г. Книгата е косвено свързана с шестия и седмия сезон на телевизионния сериал „Игра на тронове”.

Новини