DMX е в тежко състояние в болница след инфаркт

Рапърът беше на апаратна вентилация

04 април 2021
social
Снимка от БТА

DMX вече не е на животоподдържащи системи и диша самостоятелно, съобщи неговият адвокат, след като вчера рапърът беше откаран спешно в болница в тежко състояние.

Earl Simmons, както е истинското му име, беше на апаратно дишане след инфаркт, получен вероятно заради свръхдоза наркотици. Адвокатът на изпълнителя заяви, че остава силно притеснен за състоянието му.

Рапърът от много години се бори с пристрастяване към упойващи вещества. Той е споделял, че проблемите му са започнали случайно още на 14 години, когато изпушил цигара марихуана, към която бил прибавен кокаин. През годините той няколко пъти влиза в затвора заради различни обвинения, свързани с наркотици. Многократно е бил и в клиники за лечение на зависимости. Последният път, когато постъпи в такъв център, беше през 2019 г. Тогава той отмени серия планирани концерти, за да се подложи на терапия.

DMX излезе от затвора през януари 2019 г., където излежаваше присъда за укриване на данъци. Оттогава той работеше усилено, дори направи турне за 20-годишнината на дебютния си албум "It’s Dark and Hell Is Hot".

През последните години рапърът подготвяше и албум, който трябваше да е първи от 2012 г. В няколко интервюта той каза, че в колекцията ще участват Lil Wayne, Snoop Dogg, Alicia Keys, Usher и покойния Pop Smoke. А през февруари обяви, че ще пусне колаборация с фронтмена на U2, Bono, озаглавена "Skyscrapers".

Новини