Документалният филм за Cyndi Lauper вече има трейлър и дата за премиера

08 май 2024
Cyndi Lauper
Снимка от YouTube screenshot

Документалният филм за Cyndi Lauper, "Let The Canary Sing", вече има официален трейлър.

Продукцията ще предложи задълбочен разказ за кариерата и музикалното наследство на поп иконата чрез архивни кадри и интервюта със самата Lauper, както и с други популярни имена в музиката, включително Boy George и Patti LaBelle. 

"Let The Canary Sing" ще излезе в стрийминг платформата Paramount+ на 4 юни в САЩ и Канада, а на следващия ден и във Великобритания, Австралия, Латинска Америка, Бразилия, Италия, Франция, Германия, Швейцария и Австрия. 

Към документалния филм ще има и саундтрак, в който са включени най-големите хитове на Cyndi Lauper, сред тях "Girls Just Want To Have Fun", "Time After Time" и "True Colours".

Режисьор на филма е Alison Ellwood, която всъщност е причината Lauper да даде съгласието си за проекта:

“През годините много пъти са ми правили предложения за документален филм за живота и кариерата ми, но винаги ми се струваше, че не е дошъл подходящият момент. Досега. Когато срещнах Alison Ellwood за първи път, веднага разбрах, че мога да ѝ се доверя, че ще разкаже историята ми правдиво, което е изключително важно за мен, и тя наистина успя да го постигне". 

Cyndi Lauper ще изнесе голям концерт с най-големите си хитове в "Роял Албърт Хол" в Лондон на 26 юни, а няколко дни по-късно ще има изява и на фестивала "Гластънбъри". Това ще бъде първото самостоятелно шоу на звездата в Обединеното кралство от осем години. 

Magic - Музиката, която обичаш

Новини