Dolly Parton изпя “We Are The Champions/We Will Rock You” за Олимпийските игри в Париж

27 юли 2023
Dolly Parton
Снимка от YouTube screenshot

Dolly Parton продължава да разкрива съдържанието на предстоящия си рок албум, "Rockstar". Най-новото попълнение в траклиста е класиката на Queen “We Are The Champions/We Will Rock You” в изпълнение на кънтри звездата. 

Нейната версия има и друга специална функция. Музикалното видео към песента е посветено на Олимпийските игри в Париж през 2024 г. То е създадено в партньорство с американската телевизия NBC, която ще излъчва Игрите от 26 юли 2024 г., а песента на Dolly ще бъде като официален химн за САЩ. Във видеото тя пее на фона на кадри от френската столица и от предишни Олимпийски игри. 

“Обичам Олимпийските игри! Винаги се старая така да организирам графика си, че да мога да гледам колкото се може повече от тях. Записвам ги за всеки случай, ако пропусна нещо в определен ден и след това гледам записа при първа възможност. Смея се, плача, крещя, няма губещи, когато говорим за Олимпийски игри, защото всички са се подготвяли цял живот за тях, но аз празнувам заедно с носителите на златните, сребърните и бронзовите медали", казва в изявление Parton

Албумът "Rockstar" ще съдържа 30 рок класики в изпълнение на кънтри иконата в партньорство с други звезди, като Lizzo, Miley Cyrus, Paul McCartney и Ringo Starr, John Fogerty, Elton John, Stevie Nicks, Chris Stapleton, Steven Tyler, Steve Perry, Sting и Sheryl Crow. Колекцията, която Parton обяви миналата година при въвеждането ѝ в Залата на славата на рокендрола, ще излезе на 17-и ноември.

Новини