Dua Lipa развълнува феновете с промени в социалните мрежи

09 октомври 2023
Dua Lipa
Снимка от БГНЕС

Dua Lipa предизвика вълна от емоции сред почитателите си, след като промени съдържанието на профилите си в социалните мрежи. 

Всички публикации в акаунта на изпълнителката в Instagram бяха премахнати, а профилната ѝ снимка беше сменена. На нея се вижда нещо като синьо бижу, в което се отразяват очи, предполагаемо нейните. Същата снимка е използвана и в X (бившия Twitter), като там има и корица, на която се виждат очите на Dua Lipa в нещо като калейдоскоп. Забелязва се също, че тя е с руса коса. 

Тези промени накараха феновете да предположат, че певицата се подготвя да пусне нова музика, вероятно очаквания с голямо вълнение наследник на нейния хитов албум "Future Nostalgia", който излезе през 2020 г. Миналата година Dua Lipa каза пред Elton John, че записът е на 50 процента готов.

В интервю за сп. New York Times през август тази година стана ясно, че албумът ще излезе през 2024 г. Появиха се и слухове, че Kevin Parker от Tame Impala е работил по проекта. 

Lipa каза преди време: 

"Албумът е различен - пак е поп, но е с различно звучене и има по лирична тема. Ако ви кажа заглавието, ще ви прозвучи логично, но мисля, че ще трябва да почакаме за това". 

По-рано тази година Mark Ronson разкри, че е чул част от новата музика на Lipa и я определи като "невероятна". 

Lipa работи с Ronson по "Dance The Night" – хитът от саундтрака на филма "Барби". Според него разбиването на диско топката в клипа към парчето е символично за следващия албум на певицата:

"Мисля че за това има разбиваща се диско топка във видеото. Нещо като триумфално стъпкване на тази ера в нейната музика, за да направи място следващата". 

Според някои слухове новият албум на Lipa ще съчетава психеделична музика с по-зряло техно-поп звучене. 

Новини