The Voice | Magic FM&TV | Витоша | Веселина
"Дюн" в очакване на номинация за "Оскар"
Снимка: БТА
"Дюн" в очакване на номинация за "Оскар" Събота, 04.09.2021 г., 12:20 ч. Филмът на Denis Villeneuve беше показан предпремиерно на кинофестивала във Венеция

Дългоочакваният римейк на филма "Дюн" беше представен предпремиерно на кинофестивала във Венеция. Продукцията получи похвали от критиката за смайващия визуален спектакъл, в който обаче сюжетът донякъде се изгубва. 

Филмът е по едноименния роман на Франк Хърбърт, считан за шедьовър на научната фантастика. Предишните му адаптации обаче не бяха успешни, затова феновете разчитат Denis Villeneuve да е успял да улови духа му с помощта на звездите Timothée Chalamet, Rebecca Ferguson, Oscar Isaac, Josh Brolin, Stellan Skarsgård, Jason Momoa, Zendaya, Dave Bautista и Javier Bardem.

Кинокритикът Owen Gleiberman от Variety присъди на "Дюн" "пет звезди за изграждането на вселена и около две и половина за разказвачество" - "Не само сюжетът губи пулс. Губи се всякакво чувство, че емоционално участваме в него". 

Според някои критици филмът вероятно ще се състезава за награда "Оскар" в техническите категории и за операторско майсторство. 

Коментари