Дългоочакваният "Тенет" се сдоби с нова дата

Филмът се отлага вече няколко пъти заради пандемията

27 юли 2020
social
Снимка от facebook

Дългоочакваният "Тенет" на Christopher Nolan се сдоби с нова дата. За пореден път.

Първоначално филмът, на който кината по света разчитаха да ги спаси от финансовите проблеми заради коронакризата и да върне зрителите пред големия екран, се очакваше на 17-и юли. Разпространението на заразата обаче се движи с различни темпове и в САЩ положението не се подобрява, заради което разпространителите на продукцията за 200 милиона долара решиха да отложат премиерата за 31-и юли. Ситуацията с пандемията продължи да се влошава и последва ново отлагане, този път за 12-и август. В крайна сметка, преди седмица филмът беше изтеглен от календара за неопределено време.

Изглежда обаче създателите са размислили и са се спрели на нова, съвсем недалечна дата - 26-и август. Тогава се подготвя първото показване на филма в над 70 държави, сред които Австралия, Канада, Франция, Германия, Италия, Япония, Южна Корея, Русия, Испания и Великобритания. Впоследствие ще започне и разпространението на "Тенет" в избрани американски градове по време на дългия уикенд за Деня на труда в САЩ (7-и септември).

"Тенет" се отлага за неопределено време

В допълнение Warner Bros. обявиха, че прожекциите по случай 10 години от премиерата на "Генезис" на Nolan, които трябваше да се случат на 31-и юли, сега ще се състоят на 21-и август.

В САЩ ситуацията с коронавируса не се подобрява, дори напротив, заради което по-голямата част от киносалоните остават затворени.

Новини