Канал 3 | The Voice | Magic FM&TV | Витоша | Веселина
гледай слушай
"Дъмбо" полита в кината от днес
"Дъмбо" полита в кината от днес Петък, 29.03.2019 г., 11:00 ч. В игралната версия на класическата анимация участва и българската гимнастичка Радина Филипова

Слончето Дъмбо се завръща на екран в нова бляскава продукция с герои от плът и кръв, и с едно неостаряващо послание – ако повярваме в себе си, това, с което сме необикновени, може да ни издигне толкова високо, че да полетим. Историята на животинчето с огромни уши се развива на цирковия манеж, където редом с холивудските звезди излиза и едно българско момиче – гимнастичката Радина Филипова.

В един летен ден на 2017-а Радина върви към морския бряг, когато телефонът й звънва и пред нея се открива нов, също толкова необятен хоризонт - нейна приятелка, бивша гимнастичка, която вече се занимава с цирково изкуство й предлага да участва във филма. След кратък кастинг тя е одобрена и заминава за Лондон, където започват снимките.

Радина се включва в цирковата хореография на адаптацията по анимираната приказка “Дъмбо”, появила се за първи път на екран през 1941 г. Гала премиерата на игралната версия вече премина на 11-и март при голям успех в Лос Анджелис, а в България лентата излиза по кината днес, 29-и март.

В бляскавия и шеметен цирков свят на режисьора Тим Бъртън само танцьорите, жонгльорите и другите артисти на манежа са истински. Животните, дори и слончето Дъмбо, пък са резултат на изпипани до съвършенство визуални ефекти.

Големите звезди на филма са Колин Фарел, Дани де Вито, Майкъл Кийтън и Ева Грийн.

Коментари