Ed Sheeran е най-богатият британски музикант на възраст до 35 години

19 май 2023
Ed Sheeran
Снимка от Orpheus Music/Warner Music / Annie Leibovitz

Ed Sheeran, Adele и Harry Styles са сред най-богатите музиканти във Великобритания на възраст до 35 години, според Sunday Times Rich List.

Всеки от музикантите в списъка притежава състояние от над 150 милиона британски лири. В общия списък на най-богатите хора в Обединеното кралство състоянието на личностите обаче надхвърля 350 милиона. Така например богатството на премиера на Великобритания Риши Сунак и съпругата му се оценява на 529 милиона лири.

32-годишният Ed Sheeran е първи сред музикалните звезди и на седмо място в общото класиране на знаменитостите до 35 години с 300 милиона лири, които продължават да се увеличават благодарение на новия му албум "Subtract".

Adele, която вече е на 35 години, е на девето място със 165 милиона лири. От албумите на родената в Лондон певица са продадени над 100 милиона копия, а наскоро тя обяви, че удължава серията си концерти в Лас Вегас. Според информацията всяко шоу в американския град ѝ носи по 500 000 британски лири.

Албумът на Harry Styles, "Harry's House", беше най-успешният през миналата година в родината му и той в момента е на турне из страната. Състоянието на 29-годишния певец се оценява на 150 милиона британски лири. 

Начело на основния списък са бизнесменът Gopi Hinduja и неговото семейство, които притежават различни бизнеси по света и имат общо състояние от 35 милиарда лири. 

Броят на най-богатите британци намалява за първи път от финансовата криза през 2008 г. насам заради икономическите последици от пандемията, високата инфлация и повишаващите се лихви. Милиардерите сега са 171, с шестима по-малко от предходната година. 
 
Крал Чарлз III е сравнително ниско в списъка - на 263-то място - с 600 милиона лири. Той обаче е по-богат от покойната си майка, кралица Елизабет II, която притежаваше 320 милиона лири според миналогодишното подреждане. 

Значително по-напред от тях е писателката JK Rowling, авторката на книгите за Хари Потър. Нейното състояние се оценява на 875 милиона, с 25 милиона лири повече от предходната година. 

Две от звездите от филмите за Хари Потър също са в списъка на богатите британци до 35 години. 33-годишният Daniel Radcliffe притежава 92 милиона лири, а Emma Watson, също на 33 години, има 60 милиона.

Новини