Ed Sheeran обяви световно турне и отбеляза пореден рекорд

Певецът измести сам себе си в британската класация за сингли

17 септември 2021
social
Снимка от edsheeran.com

Ed Sheeran разкри плановете си за световно турне следващата година. “Mathematics Tour” включва дати във Великобритания, Ирландия, централна Европа и Скандинавия. 

Певецът ще издаде на 29-и октомври новия си албум “=” и обяви, че ще промотира записа с концерти по света, като са насрочени и три шоута на стадион Уембли. Началото на турнето ще бъде на 28-и април в Корк, Ирландия, a финалът - на 23-и септември във Франкфурт, Германия. 

Това ще бъде първата концертна обиколка на Sheeran след поставилото рекорди “Divide Tour”, което се превърна в най-посещаваното и най-печелившото в историята до 2019 г. 

Продажбата на билети за турнето догодина започва на 25-и септември. 

И една интересна подробност - Ed и неговият екип предприемат мерки в защита на феновете - за турнето е разработена специална мобилна дигитална технология, която да спре неофициалната препродажба на пропуски за концертите на нереално високи цени.

В същото време днес стана ясно, че най-новият сингъл на Sheeran “Shivers”, който излезе миналата седмица, е изместил от върха в британската класация другата песен на хитмейкъра от предстоящия му албум - “Bad Habits”. "Лошите навици" на изпълнителя остават на трета позиция. Това е 12-та поредна седмица на първо място за певеца.

Малко по-рано беше съобщено, че Sheeran е едва третият музикант в историята, който е прекарал цяла година на върха на британската класация за сингли в цялата си кариера. До днес певецът имаше 10 сингъла номер 1, които са били начело на подреждането общо 52 седмици. Преди него са само Elvis Presley с 80 седмици и Beatles с 69 седмици. 

 
 
 
Вижте тази публикация в Instagram.

Публикация, споделена от Ed Sheeran (@teddysphotos)

Новини