Канал 3 | The Voice | Magic FM&TV | Витоша | Веселина
гледай слушай
Ейми Уайнхаус беше почетена на Музикалната алея на славата в Лондон
Ейми Уайнхаус беше почетена на Музикалната алея на славата в Лондон
Ейми Уайнхаус беше почетена на Музикалната алея на славата в Лондон Четвъртък, 05.03.2020 г., 16:44 ч. В Камдън, Лондон беше поставена каменна плоча с името на покойната певица

Покойната певица Ейми Уайнхаус беше почетена с каменна плоча с името ѝ на Музикалната алея на славата в Камдън, Лондон, съобщи Би Би Си.

На церемонията по откриването ѝ присъстваха родителите на Ейми, Мич и Джанис Уайнхаус, и многобройни фенове, които припяваха името ѝ. „Това е огромно признание и привилегия“, споделят Мич и Джанис Уайнхаус. „Ейми обичаше Камдън и вече е неделима част от неговите улици“, допълва бащата на покойната изпълнителка.

Камдън е неразривно свързан с кариерата на Ейми Уайнхаус. Почитателите на звездата редовно засвидетелстват почитта си към нея пред дома ѝ в района.

Уайнхаус постигна международно признание с втория си албум „Back to Black“ (2006), спечелвайки многобройни награди БРИТ и „Грами“. Впоследствие певицата попадна във водовъртежа на алкохола и наркотиците.

Загърбила зависимостите си и започнала работа над третия си албум, Ейми Уайнхаус беше намерена мъртва в дома си в Камдън през 2011 г. Последвалото разследване установи, че 27-годишната певица е починала от алкохолно отравяне.

Музикалната алея на славата в Лондон беше открита в края на миналата година. Рок легендите Роджър Долтри и Пийт Таунсенд от „Ху“ първи получиха каменна плоча. По-рано през тази седмица честта беше оказана на група „Меднес“.

 

Коментари