The Voice | Magic FM&TV | Витоша | Веселина
Екипът на първия филм в Космоса се завърна на Земята
Екипът на първия филм в Космоса се завърна на Земята
Снимка: БТА
Екипът на първия филм в Космоса се завърна на Земята Неделя, 17.10.2021 г., 10:08 ч. Руският режисьор Клим Шипенко и актриса Юлия Пересилд прекараха 12 дни на МКС

След 12 дни снимки в Космоса, първият филмов екипаж се приземи в степите на Казахстан.

Спускаемата капсула на руския кораб Союз МС-18 кацна в 4,36 ч. по Гринуич. Цялата операция беше предавана на живо от Роскосмос и НАСА.

Екипът на руския режисьор Клим Шипенко, 37-годишната актриса Юлия Пересилд и космонавтът Олег Новицки отиде на Международната космическа станция, за да заснеме първия игрален филм в космоса с работно заглавие „Предизвикателство“.

Драмата разказва историята на лекарка, на която се налага да замине за Международната космическа станция, за да спаси живота на един от космонавтите там. Изпълнителка на главната роля e Юлия Пересилд, а в ролята на нуждаещия се от спешна интервенция космонавт е Олег Новицки. В филма са се снимали и руските космонавти Пьотр Дубров и Антон Шкаплеров, които сега останаха на борда на МКС.

38-годишният Клим Шипенко изпревари с "космическия" си филмов проект конкурентен проект на американците, в който трябваше да участва Том Круз.

Очаква се във вторник, 19 октомври, „киноекипажът“ да даде своята първа пресконференция след полета.

Коментари