Elon Musk се отказва от сделката с Twitter

Заради многобройни нарушения на споразумението за придобиване на социалната мрежа

09 юли 2022
social
Снимка от instagram/elonofficiall/

Главният изпълнителен директор на Tesla Илон Мъск обяви, че се оттегля от сделката за закупуване на Tуитър на стойност 44 млрд. долара.

"Г-н Мъск прекратява споразумението за сливане, тъй като Tуитър е в съществено нарушение на множество разпоредби на това споразумение", заяви адвокатът на Мъск Майк Ринглър в писмо до Комисията по ценни книжа и борси (SEC) от 8 юли. "(Туитър) изглежда е направил неверни и подвеждащи твърдения, на които г-н Мъск е разчитал при сключването на Споразумението за сливане, и вероятно ще претърпи съществен неблагоприятен ефект за компанията", се казва в него.

Прекратяването се позовава на липсата на информация за акаунти на ботове.

Grimes и Elon Musk имат второ дете

Изпълнителният директор на Tуитър Брет Тейлър написа съобщение в социалната мрежа след съобщението на Мъск.

"Управителният съвет на Tуитър се ангажира да приключи сделката на цената и при условията, договорени с г-н Мъск, и планира да предприеме правни действия за прилагане на Споразумението за сливане", заяви Тейлър. "Убедени сме, че ще спечелим в Канцлерския съд на щата Делауеър".

В зависимост от това какво ще реши съдът, технически по силата на споразумението за придобиване с Tуитър Мъск най-малкото е задължен да плати такса за прекратяване в размер на 1 млрд. долара, ако сделката не бъде завършена.

Новини