Elton John помогнал на Britney Spears да преодолее страха си

Британският музикант разказа за работата си с певицата по новата им песен “Hold Me Closer”

26 август 2022
social
Снимка от БГНЕС

Elton John сподели как е помогнал на Britney Spears да преодолее “страха” от връщане към музиката след 6-годишна пауза. 

Звездите си партнират в сингъла “Hold Me Closer”, който съчетава три класики на сър John - “Tiny Dancer”, “The One” и “Don’t Go Breaking My Heart”. Песента излезе днес и е първата нова музика от Spears от албума “Glory” от 2016 г. 

В Twitter вчера поп звездата, която се освободи от 13-годишното попечителство на баща си миналия ноември, написа, че се чувства малко притеснена докато се готви за музикалното си завръщане и добави “Това е много важен момент за мен!!!”. 

В интервю пред Guardian, John разказа за работата си в студиото със Spears.

“Трябваше да я накараме да одобри това, която е направила. Отсъствала е много дълго и затова се страхуваше много, защото е била предавана толкова пъти и защото не е била официално в публичното пространство от доста време. Буквално ѝ държахме ръката по време на целия процес и я уверявахме, че всичко ще е наред”, казва британската легенда. Той добави, че се вълнува от това, че колаборацията може да даде на Spears повече увереност, ако стане хит в класациите: “Тя ще осъзнае, че хората наистина я обичат и са загрижени за нея, и искат да е щаслива. Всеки нормален човек би искал това за нея след травмите, които е преживяла”. 

John си спомни и за собствените си проблеми в миналото и каза, че се опитва да използва своя опит, за да помага на други артисти, които са изпаднали в трудно положение: “Трудно е, когато си млад. Britney страдаше. Аз също страдах, след като се изтрезнях. Беше ужасно време”.

“Човек си мисли, че артистите имат високо самочувствие, но това не е вярно, и затова излизаме на сцената и ни аплодират, но после, когато слезем от подиума отново се връщаме в изходно положение”. 

А феновете от движението “Free Britney”, които подкрепяха звездата по време на съдебната битка срещу попечителството, се радват на завръщането на певицата. Часове след премиерата, новата песен оглави стрийминг класациите в 30 държави, включително САЩ, Великобритания, Канада, Австралия, Бразилия, Мексико, Германия, Италия и Швеция.  

Spears е сред най-успешните изпълнителки в историята. Носителката на “Грами” има продадени над 100 милиона записа, редица албуми и сингли номер 1. Тя няколко пъти е оглавявала и класацията на Forbes за най-печелившите жени в музиката.

 

Новини