Elton John ще има концерт в Белия дом

Британската музикална легенда е централна фигура в специално събитие, на което ще бъдат домакини президентът и първата дама на САЩ

21 септември 2022
social
Снимка от БГНЕС

Elton John ще пее в Белия дом. От администрацията на американския президент съобщиха, че британският певец ще участва в специално събитие на 23-и септември. 

Приготовленията са започнали още в понеделник, като според CNN на южната ливада на Белия дом е издигната голяма шатра. На концерта са поканени около 2000 гости, а организацията продължава от няколко месеца. 

Президентът на САЩ Joe Biden и първата дама д-р Jill Biden ще говорят пред присъстващите на събитието под надслов “Нощ, в която надеждата и историята са в съзвучие”. 

Концертът ще бъде излъчен и по телевизията, но засега не се посочва дата. 

Според информацията, събитието ще отбележи обединяващата и лечебна сила на музиката, ще уважи живота и творчеството на сър John, и ще почете различни хора от публиката, които с работата си създават история. Сред тях са учители, медицински сестри и други обществени служители на първа линия по време на пандемията, активисти за психично здраве, студенти и защитници на човешките права.

 

Новини