Канал 3 | The Voice | Magic FM&TV | Витоша | Веселина
гледай слушай
Елтън Джон загуби гласа си по време на концерт
Елтън Джон загуби гласа си по време на концерт
Снимка: БГНЕС
Елтън Джон загуби гласа си по време на концерт Понеделник, 17.02.2020 г., 10:22 ч. Музикантът е болен от пневмония и не успя да завърши шоуто си в Нова Зеландия

Видимо разстроен сър Елтън Джон бе принуден да прекъсне концерта си в Нова Зеландия заради пневмония. 72-годишният музикант загуби гласа си по средата на концерта в Окланд Маунт Смарт Стедиъм.

"Току-що напълно изгубих гласа си. Не мога да пея", каза певецът пред тълпата. "Трябва да вървя. Съжалявам".

След това сър Елтън избухна в сълзи, облегнат на пианото си и клатейки глава. Публиката обсипа с овации британския певец, докато той слизаше внимателно от сцената, подпомогнат от няколко асистенти. По-рано преди концерта Джон каза на развълнуваната тълпа, че му е поставена диагноза пневмония в същия ден.

Концертът беше първото шоу в Нова Зеландия от турнето на Елтън „Yellow Brick Road tour”. Атипичната пневмония е вид белодробна инфекция, често причинена от бактерии или вируси. Тя е по-малко тежка от другите видове пневмония, като повечето страдащи нямат нужда от специална медицинска помощ. Симптомите са сравними с тези на малко по-тежка настинка, често придружени от кашлица, болки в гърдите, в гърлото и главоболие.

Сър Елтън беше прегледан от медик по време на концерта и въпреки болестта си, успя да изпълни класики като „Candle in the Wind“ и „All the Girls Love Alice“. Но в крайна сметка той не успя да завърши шоуто - гласът му го предаде, докато се опитваше да изпее „Daniel“.

Малко след като напусна сцената, Елтън се извини на феновете си в емоционална публикация в Instagram.

"Свирих и изливах сърцето си в песен, докато гласът ми не можеше повече. Разочарован съм, дълбоко съм разстроен и съжалявам. Дадох всичко, което можах. Благодаря ви много за вашата изключителна подкрепа и цялата любов, която ми показахте по време на тазвечершното изпълнение. Искрено съм благодарен. Любов, Елтън xx", написа той.

В социалните медии организаторите на коцерта изразиха съчувствие към певеца, който остава един от най-търсените на живо изпълнители в света. Сър Елтън Джон обяви през 2018 г., че спира с турнетата, за да даде приоритет на семейството си. В същото време обаче той обяви, че ще се сбогува с феновете със серия от 300 коцерта, продължаващи три години.

Не е ясно как ще повлияе болестта на певеца върху предстоящите дати от турнето му. По план той трябва да има още два концерта в Окланд във вторник и четвъртък като част от обиколката.

Коментари