Emma Stone с награда за изключително актьорско постижение

07 януари 2024
Emma Stone
Снимка от БГНЕС

Ема Стоун, Мерил Стрийп, Марго Роби, Колман Доминго, Леонардо ди Каприо и Килиън Мърфи бяха сред звездите, които пристигнаха в Палм спрингс за ежегодната гала вечер по случай откриването на Международния кинофестивал.

Ема Стоун получи наградата за изключително актьорско постижение за ролята във филма "Клети създания". Тя й беше връчена от актьорите Марк Ръфало и Уилям Дефо.

"Благодарна съм, че мога да продължавам да опитвам нови неща и за възможността да правя избор, когато става въпрос за работа, защото знам колко рядко и мимолетно може да бъде да избираш какво искаш да правиш или с кого искаш да работиш като актьор", каза тя.

Килиън Мърфи беше отличен за изключителни актьорски постижения за ролята в "Опенхаймер", Колман Доминго и Даниел Брукс спечелиха наградата "Спотлайт", а Давайн  Джой Рандолф - за пробив, благодарение на филма Holdovers ("Останалите). Пол Джамати се просълзи, докато приемаше наградата "Икона".  Кери Мълигън беше отличена като международна звезда за ролята във филма "Маестро". 

Джефри Райт получи наградата за най-добро изпълнение в кариерата за филма American Fiction ("Американска литература").

Певицата Били Айлиш и брат й Финиъс О'Конъл спечелиха Наградата на председателя.

"Миналото лято спасихте киното и всички наши работни места", каза Мерил Стрийп на музикантите от сцената.

Това беше препратка към песента им "What Was I Made For" в рекордьора по продажби на билети в киносалоните "Барби". 

Филмът "Убийците на цветната луна" спечели наградата "Авангард", а Грета Гъруиг беше избрана за режисьор на годината за филма "Барби". 

Тазгодишният награден сезон беше предшестван от необичайно продължителни стачки на актьорите и сценаристите през лятото и новината, че през 2023 г. приходите от продажба на билети в киносалоните са най-добрите след пандемията от КОВИД-19.

 

 

Новини