Enrique Iglesias ще издаде последния албум в кариерата си

23 ноември 2023
Enrique Iglesias
Снимка от YouTube screenshot

Enrique Iglesias ще изпълни намерението си да спре да издава нови албум, след като реализира още един.

Изпълнителят на „Hero“ се подготвя за издаването на „Final (Vol 2)“ през февруари 2024 г. – повече от две години след излизането на първата част – и ще спази обещанието си, че предстоящата колекция ще бъде последната в дискографията му.

В интервю за американското предаване "Today" той сподели: 

„Работя върху този албум от доста години. И за мен това винаги е било, както казах, последният ми албум… това е. Не мисля – не, знам, че няма да правя повече албуми“.

Той разкри, че записът е „завършен“ и е готов да бъде пуснат, но иска първо да се съсредоточи върху заснемането на няколко видеоклипа.

„Това, което искам да направя, е да заснема един или два видеоклипа точно преди втория етап от турнето и да го пусна“.

48-годишният певец по-рано призна, че идеята за издаването на последен албум не е нова.

Още през 2021 г. той каза по време на чат в Instagram: 

„Това може да е последният ми албум. Това не е нещо, за което съм мислил през последните няколко месеца. Това е нещо, за което съм мислил през последните няколко години. Ще има том 1 и том 2, но те са окончателни. Намирам се в този момент от живота ми, в която смятам, че е подходящият момент да го издам и съм мислим за това от 2015 г."

Той обаче настоя, че няма планове да спира да прави музика:

„Никога няма да спра да пиша песни, защото обичам да пиша песни, но ще го правя по различен начин – което означава, че не е задължително да са "опаковани" като албум – така че този проект за мен е много важен".

Новини