Evan Rachel Wood обвини Marilyn Manson в насилие

Още няколко други жени са подкрепили изявлението на актрисата от "Западен свят"

01 Февруари 2021
social
Снимка от facebook

Evan Rachel Wood обвини Marilyn Manson в тормоз, упражняван върху нея по време на връзката им. Двамата започнаха да се срещат, когато актрисата беше на 19 години, а певецът на 38 години. Те се сгодиха през 2010 г. и малко след това се разделиха.

“Името на моя насилник е Brian Warner, познат на света като Marilyn Manson” написа Wood в профила си в Instagram. “Той започна да ме "тренира" от тийнейджърска възраст и ужасяващо ме насилваше в продължение на години. Бях манипулирана до подчинение. Повече няма да живея в страх от отмъщение, клевети или изнудване. Тук съм, за да разоблича този опасен мъж и множеството индустрии, които му помагат, преди да е унищожил още животи. Имам подкрепата на многото негови жертви, които повече няма да мълчат".

 
 
 
Вижте тази публикация в Instagram.

Публикация, споделена от Evan Rachel Wood (@evanrachelwood)

Засега представител на Manson не е коментирал изявлението на бившата му годеница.

Wood говори за преживяно насилие в интервю за сп. "Rolling Stone" през 2016 г., но тогава не спомена имена: “Бях изнасилена. От любим човек, докато бяхме заедно. И в друг случай от собственик на бар. Мисля, че вече не живеем във времена, в които хората трябва да мълчат за подобни неща".

Wood създаде документа познат като "Phoenix Act", който беше подписан като закон от губернатора на Калифорния Gavin Newsom през 2019 г. Текстовете в него удължават давността на домашното насилие от три на пет години. Законът влезе в сила през януари 2020 г. Пред сената в Калифорния Wood говори за насилието, на което е била подложена от бившия си партньор. Тогава тя не посочи поименно насилника, но разказа: “Няколко пъти събирах кураж да си тръгна, но той се обаждаше в дома ми и заплашваше да се самоубие. Веднъж, когато се върнах обратно при него, за да се опитам да изгладя нещата, той ме затвори в спалнята и ме накара да коленича. Завърза ръцете и краката ми. И след това ми нанесе побой и ме насили. За него това беше начин да му докажа лоялността си. Болката беше неописуема. Имах чувството, че напуснах тялото си и част от мен умря в онзи ден".

След днешното изявление на звездата от "Западен свят" поне още четири жени споделиха подобни истории за Manson, съобщава Vanity Fair.

Новини