Everything But The Girl с първи албум от над 20 години

Семейното поп дуо не е издавало нов материал от 1999 г.

03 ноември 2022
social
Снимка от ebtg.com

Everything But The Girl ще пуснат първия си албум от повече от 20 години. Съпрузите Tracey Thorn и Ben Watt, официално никога не са прекратявали кариерата си, но в същото време не са издавали нов материал от 1999 г., когато се появи “Temperamental”. През 2008 г. двамата пуснаха на музикалния пазар компилацията “The 90s Collection”.

Сега Tracey съобщи в Twitter, че с Ben са записали нов албум, който ще излезе през пролетта.

Everything But The Girl станаха популярни с песента “Missing” от 1994 г. Тя беше ремиксирана от Todd Terry на следващата година и достигна трето място в британската класация. 

Thorn има пет самостоятелни албума. Последният, “Record”, излезе през 2018 г. Тя написа и книга за приятелството си с барабаниста на The Go-Betweens, Lindy Morrison, която беше издадена миналата година. 

Watt от своя страна работи по серията компилации “Lazy Dog” с Jay Hannan и създаде звукозаписния си лейбъл Buzzin’ Fly Records.

Двойката сложи пауза на Everything But The Girl през 1992 г. след като Watt беше диагностициран с рядко автоимунно заболяване и прекара 10 седмици в болница. Той издаде мемоарите си “Пациентът” през 2012 г., в които разказва за преживяванията си на прага на смъртта, както и за възстановяването си. 

Последната публична изява на Thorn и Watt като Everything But The Girl е била през 2000 г.

 

Новини