Foo Fighters представиха нова песен

Бандата обяви престоящия си десети "парти" албум

09 ноември 2020
social
Снимка от facebook

Foo Fighters представиха новата си песен "Shame Shame" по време на участието си в телевизионното шоу “На живо в събота вечер”. Водещ на епизода беше комикът Dave Chappelle.

След дебюта на парчето и пускането му в стрийминг платформите, бандата обяви, че това е първи сингъл от предстоящия им десети албум. “Medicine at Midnight” ще бъде на музикалния пазар на 5 февруари 2021 г., а предварителните поръчки вече започнаха. 

Dave Grohl и компания обещават съвсем различно и свежо звучене в новия си проект, който е първи от 2017 г., когато излезе “Concrete + Gold”. Колекцията ще съдържа 9 песни. 

Пред NME.com Grohl каза за предстоящия албум: “Това е нашия десети запис и ще имаме 25-а годишнина, затова още преди години бяхме решили, че искаме да направим нещо свежо. Правили сме много различни албуми, правили сме акустични неща, пънк-рок и какво ли не. Имаме много албуми зад гърба си, затова просто искахме да се доверим на интуицията си и вместо да правим някакъв мелодичен албум за възрастни, си помислихме “Да направим парти албум!”.

На въпрос за какво парти става дума, бившият барабанист на Nirvana обясни: “Не ми харесва да го нарека фънк или денс запис, но е по-енергичен в много отношения в сравнение с всичко, което сме правили досега и наистина беше замислен като албум за парти в събота вечер. Така е написан и подреден, че просто си го пускате и след 9 песни си го пускате отново”. 

Grohl по-рано загатна, че ерата “Let's Dance” на David Bowie е оказала голямо влияние върху записите и сега допълни, че заглавното парче отдава почит на едноименната песен на покойния музикант от 1983 г.

“Medicine at Midnight” списък с песни:

  1. Making a Fire
  2. Shame Shame
  3. Cloudspotter
  4. Waiting on a War
  5. Medicine at Midnight
  6. No Son of Mine
  7. Holding Poison
  8. Chasing Birds
  9. Love Dies Young

 

Новини