Канал 3 | The Voice | Magic FM&TV | Витоша | Веселина
гледай слушай
Фотограф даде на съд Jennifer Lopez
Фотограф даде на съд Jennifer Lopez
Снимка: facebook
Фотограф даде на съд Jennifer Lopez Сряда, 22.04.2020 г., 15:24 ч. Звездата използвала негова снимка без позволение

Jennifer Lopez и нейната компания Nuyorican Productions са дадени на съд за нарушаване на авторски права. 

Делото е заведено във федерален съд от адвоката Richard Liebowitz от името на фотографа от Ню Йорк Steve Sands. Той твърди, че певицата и актриса е споделила в акаунта си в Instagram своя снимка, направена от Sands, без негово позволение, за да "промотира собствения си бранд". Фотографът иска обезщетение в размер на 150 000 долара.

"Това е пример за това как знаменитостите използват снимките на фотографите без разрешение, за да популяризират себе си в социалните мрежи", казва Liebowitz в изявление. "Броят на харесванията на снимката и броят на последователите в социалната мрежа се използват като средство за рекламиране на постовете им". 

До снощи въпросната снимка имаше близо 700 000 "лайка" и беше достъпна за над 120-те милиона последователи на Jennifer Lopez в Instagram. Тя е публикувана през юни 2017 г. и показва звездата в ролята на нейната героиня Харли от сериала "Нюанси синьо". Публикацията вече е премахната от профила на латинодивата.  

"Обвиняемите са нарушили правата на ищеца за показване и публикуване на снимката на сайта" се казва в документите по делото, внесени на 20-и април във федералния съд в Ню Йорк. Там е записано още, че обвиняемите нямат и никога не са имали правата за разпространение и публикуване на проблемната снимка. 

От екипа на Lopez до момента не са коментирали казуса, което е честа практика в такива случаи.

Това не е първият път, когато Lopez попада в подобна ситуация. Тя беше съдена отново за 150 000 долара заради публикуването на снимка от 2017 г. в Instagram, на която с годеника й Alex Rodriguez се разхождат, хванати за ръце.

Коментари