Garbage с първи албум и сингъл от 5 години

"No Gods No Masters" излиза в началото на лятото

30 март 2021
social
Снимка от facebook

Garbage ще се завърнат това лято с нов албум. Групата съобщи, че след 5 годишна пауза ще пусне на пазара седмата колекция в дискографията си.

Записът се казва "No Gods No Masters" и ще се появи на 11-и юни. За последно бандата издаде албум през 2016 г., когато пусна "Strange Little Birds".

В допълнение към съобщението музикантите представиха водещия сингъл и първа песен в траклиста на албума - “The Men Who Rule the World”. Композицията носи послание за протест срещу несправедливостите на капитализма, расизма, сексизма и омразата към жените по света. Видеоклипът на парчето е дело на чилийския режисьор, аниматор и художник Javi.MiAmor.

“Това е нашият седми запис, знаков номер, който оказа въздействие върху цялото ДНК на съдържанието му: седем добродетели, седем страдания и седем смъртни гряха", обясни вокалистката и фронтдама на Garbage, Shirley Manson. “Това е нашият начин да намерим смисъл в откачения свят днес и поразяващия хаос, в който попаднахме. Това е записът, който усещахме, че трябва да направим в този момент".

"No Gods No Masters" е продуциран от Garbage и техния дългогодишен партньор Billy Bush. Демо записите за колекцията са направени още през лятото на 2018 г. в Палм Спрингс.

Специална версия на албума на CD и в дигитален формат ще съдържа кавъри на песни на музикални легенди като David Bowie, Patti Smith и Bruce Springsteen, както и редки записи на групата, и колаборации със Screaming Females, Brody Dalle, Brian Aubert, John Doe и Exene Cervenka. Тази версия ще се продава от 12-и юни само във физическите музикални магазини, като част от инициативата Record Store Day Drops, чиято цел е тези места за продажба на музика да продължат да съществуват, въпреки технологичния напредък и платформите за стрийм и теглене на музика в интернет. Ще има и версия в лимитирани бройки на винил и с различна корица от тази на оригиналното издание.

Новини