George Michael влезе в клуба на милиардерите

30 март 2023
George Michael
Снимка от YouTube screenshot

Вероятно нито времето, нито милиард гледания могат да заглушат "равнодушния шепот на добър приятел", но все пак последното си е запомнящо се постижение и може би помага.

Видеото на една от емблематичните песни на музикалната легенда George Michael, “Careless Whisper”, издадена през 1984 г., премина границата от 1 милиард гледания в сайта за видеосподеляне YouTube. 

Клипът е качен през 2009 г., а е създаден две десетилетия преди това. Въпреки тези факти и днес той събира средно по около 400 000 гледания дневно. 

Визуализацията ни връща в 80-те години на миналия век с Michael, все още с пухкава руса коса, обеци и костюм, който пее отчаяно пред камерата, прекъсван от кадри с неговата бивша любима, лятната му забежка с ретро бански на яхта и залези над Маями - съвършеният фон за драматичното признание на разкаял се за изневярата си мъж.

Баладата, която се приписва на сингъл-албума “George Michael”, но и на “Wham! featuring George Michael”, в зависимост от държавата на издаване, маркира отдръпването на Michael от Wham! и поставянето на основата на изключително успешната му солова кариера. Отчасти благодарение на моментално разпознаваемото соло на саксофон, “Careless Whisper” и до днес е една от най-известните песни на изпълнителя. Сингълът прекарва три седмици на върха на класацията Billboard Hot 100 през 1984 и 1985 г. Само неговата песен “Faith” е постигала по-голям успех с четири седмици начело в списъка през 1987 г. “One More Try” също се задържа три седмици на първо място през 1988 г.

Носителят на две награди “Грами” почина на Коледа през 2016 г. Въпреки това той остави на света един последен готов проект - автобиографичният филм “Freedom”. В него Michael признава, че се надява да бъде запомнен като “една от последните по рода си поп звезди, защото в това определение има някаква доза блясък”.

“Истината е, че важни са песните, но все пак се надявам хората да ме запомнят като човек, който е имал някаква почтеност”, казва той и добавя шеговито “Не е много вероятно”. 

 

Новини