Гласът на Whitney Houston отново ще звучи в кината

Naomi Ackie влиза в образа на великата певица в биографичния филм “I Wanna Dance With Somebody”

16 септември 2022
social
Снимка от кадър Twitter

Неповторимият глас на Whitney Houston отново ще звучи в кината, 30 години след появата на “Бодигард” и 10 години след смъртта ѝ. Актрисата Naomi Ackie получи тежката задача да влезе в образа на великата певица за новия биографичен филм, който носи заглавието на един от най-големите хитове на покойната музикална легенда - “I Wanna Dance With Somebody”. Създателите на биографичната драма обещават “откровен портрет на сложната и многопластова жена, известна с прякора Гласa”. 

Ролята на бившия ѝ съпруг Bobby Brown ще изпълни Ashton Sanders, а Stanley Tucci е музикалният продуцент Clive Davis. Clarke Peters играе бащата на Whitney, John Houston, а Tamara Tunie е нейната майка, известната госпъл и соул певица Cissy Houston. 

Филмът ще проследи историята на едно момиче от Ню Джърси, пеещо в църковен хор, което се превръща в един от най-добре продаваните и най-награждаваните музикални изпълнители в историята. 

“Мечтата ми? Да пея както искам, да бъда каквато съм. Да достигна до възможно най-голямата аудитория”, казва Ackie като Houston в първия трейлър на продукцията. 

Във видеото не е пропусната и една популярна критика към звездата. Водещ в радиошоу повдига въпроса за това, че нейната музика “не е достатъчно черна” (в смисъл на афроамериканска), на което тя уверено отговаря: “Не знам как да пея като черна и не знам как да пея като бяла. Знам просто как да пея”. 

Реплика, която няма как да бъде по-вярна. С хитове като “Greatest Love of All”, “I Have Nothing” и “I Wanna Dance With Somebody” Тя се превръща в сензация още с дебютния си албум “Whitney Houston” през 1985 г., издаден от Davis и лейбъла Arista Records, последван от още две издания начело на американската класация - “Whitney” (1987 г.) и “I’m Your Baby Tonight” (1990 г.).

Whitney прави дебюта си в киното с романтичната драма “Бодигард” през 1992 г., в която си партнира с Kevin Costner. Филмът се превръща в комерсиален хит, въпреки негативните отзиви на критиката. По-късно тя играе феята кръстница в “Пепеляшка на Роджър и Хамърстийн” и продуцира “Дневниците на принцесата” и  “The Cheetah Girls”. 

Бляскавата кариера на Houston обаче е помрачена от наркотична зависимост, която в крайна сметка води до смъртта ѝ - през 2012 г. 48-годишната певица беше намерена удавена във ваната на хотелската ѝ стая в Бевърли Хилс.

Kasi Lemmons, известна с филма “Хариет”, режисира “I Wanna Dance With Somebody”, а сценарият е дело на Anthony McCarten, който работи и по “Бохемска рапсодия”.

Биографичният филм за Whitney Houston ще излезе по кината на 21-и декември.

 

 

Новини