Green Day пускат нов сингъл „Dilemma“ тази седмица

06 декември 2023
Green Day
Снимка от Орфей мюзик

Green Day пускат нов сингъл „Dilemma“ тази седмица. Иконите на „Basket Case“ – които ще издадат 14-ия си албум „Saviors“ следващия месец – дават на феновете още една закачка за предстоящия LP след последните хитове „The American Dream Is Killing Me“ и „Look Ma, No Brains!“ В Instagram поп пънк легендите потвърдиха, че новата песен ще бъде налична на 07.12.23.

Те написаха: "Организиране на празнично парти. Dilemma е навсякъде от четвъртък."

Записът ще бъде първият нов материал от триото – съставено от Billie Joe Armstrong, Mike Dirnt и Tre Cool – след „Father of All...“ от 2020 г., който последва „Revolution Radio“ от 2016 г. и проекта за три албума от 2012 г. „¡ Uno! ¡Dos! ¡Tré!'

Отразявайки подхода на групата, фронтменът Billie Joe наскоро каза: „Когато мисля за албума от 2004 г. „American Idiot“, се сещам за това къде бяха „Nimrod“ и „Warning“, учейки се и опитвайки се да подобрим музикалните си познания.

„Така се чувствам и аз в момента, защото „Father Of All…“ беше един от онези моменти, в които си казахме „Нека опитаме нещо ново.“

Басистът Майк настоя, че новият запис почита корените на бандите с "енергия и мелодия", като същевременно насочва звука им в "свежа" посока.

Новини