Green Day споделиха подробности за новия си албум "Saviors"

24 октомври 2023
Green Day
Снимка от facebook.com/GreenDay

Green Day споделиха подробности за новия си албум "Saviors" и представиха сингъла от него "The American Dream Is Killing Me". 

Предстоящата колекция ще бъде под номер 14 в дискографията на поп-пънк триото. Премиерата е насрочена за 19 януари 2024 г. 

Billie Joe Armstrong, Mike Dirnt и Tré Cool пуснаха и сингъла "The American Dream Is Killing Me", който миналата седмица изпълниха предварително на шоу в Лас Вегас пред около 1000 зрители. Оказва се, че това е последната песен, записана за албума. 

“Когато я завършихме си казахме "Ок, това ще пуснем първо", разказа Armstrong и обясни, че новата им песен е поглед към това как традиционната "американска мечта" не сработва за много хора и дори напротив - наранява много хора.

Черно-бялото видео към сингъла поставя бандата на сцена насред зомби апокалипсис.

За създаването на "Saviors" Green Day са си парнирали с продуцента, носител на "Грами", Rob Cavallo, който работи с тях и по два от емблематичните им албуми - "Dookie" от 1994 г. и "American Idiot" от 2004 г.

""Saviors" е покана за влизане в мозъка на Green Day, техния колективен дух като група и разбиране за приятелство, култура и наследство от последните 30 години. Той е суров и емоционален. Смешен и смущаващ. Това е запис като присмех над болката, плач насред щастието. Честност и уязвимост. За какво става дума в "Saviors", ще попитате? Пауър поп, пънк, рок, инди триумф. болест, война, неравенство, инфлуенсъри, йога ритрийт, приложения за запознанства, маски, ПСИХИЧНО ЗДРАВЕ, изменение на климата, олигарси, разделение на социалните медии, безплатна трева, фентанил, крехкост,,..", пишат от групата за новия си проект.


Новината за 14-ия албум на групата идва преди 30-ата годишнина на класиката от 1994 г. „Dookie“. Празненствата по този повод вече започнаха, като досега Armstrong и компания споделиха масивно луксозно издание на албума и изпълниха всички песни от него на гореспоменатото шоу в Лас Вегас.

Green Day обявиха и подробности за турне в САЩ, което трябва да започне следващата година и включва подкрепа от Smashing Pumpkins, Rancid и The Linda Lindas. Групата намекна, че скоро ще има новини и за изяви в Обединеното кралство и Европа. 

В неделя (22-и октомври) по време на втората от двете им вечери като хедлайнери на фестивала “When We Were Young” във Вегас бандата представи на живо и още една неиздадена песен, озаглавена „Look Ma, No Brains!“.

Новини