Канал 3 | The Voice | Magic FM&TV | Витоша | Веселина
гледай слушай
Грейва Коледната елха в Пловдив
Грейва Коледната елха в Пловдив
Снимка: Община Пловдив
Грейва Коледната елха в Пловдив Понеделник, 02.12.2019 г., 09:17 ч. Елхата е висока 13 метра, с над 4 хиляди зелени клончета и заедно с украсата тежи около 1,5 тона

Светлините на Коледното дърво пред Общината в Пловдив ше бъдат запалени тържествено тази вечер от 17.30 часа. В празничното тържество ще се включат талантливи пловдивски деца.

Елхата е висока 13 метра, с над 4 хиляди зелени клончета и тежи около 1,5 тона. Изработена е от единствения на Балканите производител на елхи в гр. Раковски.

Празничният декември влиза и в Стария град с настроение, усмивки и звън на весели камбани.

Днес Общински институт „Старинен Пловдив” поставя началото на традиционните си празници с мотото „Светлина и надежда”. Коледното дръвче ще грейне в зоната на Лапидариума в 17:30 ч., както всяка година с участието на представители на всички етноси. Празничният маратон от събития е с вход СВОБОДЕН и включва изложби, концерти, безплатни работилници за най-малките и много изненади.

В навечерието на Коледа и Нова година община Пловдив организира поредица от празнични концерти на откритата сцена на пл. „Стефан Стамболов.

От 23-ти декември в рамките на четири последователни дни на сцената ще се качат, за да поздравят пловдивчани Студентска формация „Жарава“,, Женски народен хор „Боряна“, Биг Бенд Пловдив и група „Мистик“.

Навръх Нова година - на 31 декември от 22 часа до 2.00 ч на 1 януари на откритата сцена ще се състои и официалната градска церемония по изпращането на 2019 г.

Коментари