Хаби Ламе: От безработен до TikTok звезда

22-годишният Хаби Ламе достигна 142,5 милиона последователи

25 юни 2022
social
Снимка от БГНЕС

22-годишният Хаби Ламе достигна 142,5 милиона последователи в четвъртък вечерта, детронирайки северноамериканската инфлуенсърка Чарли Д'Амелио, която държеше първото място от 2020 г. Насам.

Публикувайки под името @khaby.lame в TikTok, Ламе изпревари 142,2 милиона фенове на Д'Амелио след продължила месеци война на последователите.

Звездата на социалните медии е роден в Сенегал, но е израснал в Италия. Той се присъединява към платформата през март 2020 г., след като губи работата си. Истинското му име е Хабане Ламе.

Ламе бързо придобива популярност в приложението със своите хумористични, но безсловесни видеоклипове, които до голяма степен се състоят от това, че той мълчаливо се подиграва на други Tik Tokers, особено на тези, които предлагат “'life-hack'.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Khaby Lame (@khaby00)

"Ако искаш да се смееш, си на правилното място", се казва на страницата му в TikTok. Повечето от видеоклиповете на Ламе събират милиони гледания, като най-популярният му клип в TikTok има над 300 млн. Гледания.

Въпреки че израства в бедност и живее в социално жилище с родителите си, Ламе казва, че дължи всичко, което има, на корените си.

"Общественото жилище е мястото, на което дължа всичко", каза Ламе пред Olhar Digital миналата година. "Те ме научиха на образование и ми позволиха да развия много контакти”.

През 2020 г. Ламе работи като машинен оператор във фабрика в Торино, Северна Италия. Когато пандемията обхваща страната, Ламе е уволнен.

Той разказва пред Forbes, че правенето на видеоклипове Tik Tok е било начин да се пребори със скуката от безработицата по време на пандемията.

В по-новите си видеоклипове Ламе продължава да се придържа към комедията, но разширява методите си, като въвежда както приятели, така и костюми.

"Вече си на върха, братко", пише един фен. "Благодаря ти, че вдъхновяваш хиляди и хиляди, че всичко е възможно."

 

Новини