Harry Styles озвучава "Уроците по химия" на Brie Larson

14 септември 2023
Harry Styles
Снимка от БГНЕС

Преди да превземе света с хита “As It Was” и да спечели първата си награда "Грами" с "Watermelon Sugar", Harry Styles дебютира като солов изпълнител с поп-рок парчето “Sign of the Times”. Сега песента е на път да получи нов живот, след като беше включена в трейлъра на лимитирания сериал на Apple TV+ "Уроци по химия" с Brie Larson в главната роля.

Поредицата е базирана на дебютния роман със същото заглавие на Bonnie Garmus, превърнал се в един от бестселърите на New York Times. "Уроци по химия" разказва историята на Elizabeth Zott (Brie Larson) - жена учен, превърнала се в телевизионна знаменитост с предаване за готвене, докато се опитва да намери своето място и да отстоява позицията си в патриархалното общество през 50-те години на миналия век. Zott става звезда на готварско шоу, озаглавено "Вечеря в шест", след като е уволнена от лабораторията, където работи като химик. 

“В живота откритията обикновено водят до повече въпроси. Единствената постоянна величина е неочакваното", казва Zott в трейлъра, "Не можем да го контролираме. Само когато погледнеш назад можеш да видиш как всичко е свързано". 

В трейлъра “Sign of the Times” започва да звучи, когато Zott е "освободена" от работата си в лабораторията и неочаквано получава предложение да води готварското предаване. От този момент започва нейната очарователна феминистка борба с остроумни реплики като "Стоя гордо до пренебрегвания "отруден кон" на кухнята - жените и картофите" и "Защо смятате, че неговият ден е бил по-дълъг от нейния? Защо вие не ѝ приготвите питие?". Видеото намеква за това как смелостта на Zott ѝ дава платформа, с която тя трябва да се съобразява на фона на масовия сексизъм и расизъм в САЩ през 50-те години. 

Освен Larsson, в поредицата ще разпознаем и актрисата от "Как да ти се размине за убийство" Aja Naomi King, звездата от "Топ Гън: Маверик" Lewis Pullman и Kevin Sussman от "Теория за големия взрив".

Първите два епизода на "Уроци по химия" ще излязат на 13-и октомври, а след това ще има по един епизод седмично в петък до 24-и ноември.

През 2017 г. “Sign of the Times” дебютира на 4-то място в Billboard Hot 100. Това  е първата от общо 7 хита на Styles, намерили място в американския топ 10. Песента беше водещ сингъл от дебютния му самостоятелен албум, който оглави класацията Billboard 200. Следващите му два албума, "Fine Line" (2019) и "Harry's House" (2022), също постигат този успех.

Новини