Harry Styles ще пее на Британските музикални награди

17 януари 2023
Harry Styles
Снимка от БГНЕС

Harry Styles ще пее на церемонията на Британските музикални награди. Организаторите добавиха звездата към списъка със звезди, които ще участват в събитието с изпълнения на живо. Малко преди това стана ясно, че на сцената ще се изявят също групите FLO и Wet Leg, както и Sam Smith и Kim Petras, които ще представят своя хит “Unholy”.

Това ще бъде второ музикално участие на Styles на церемонията като солов изпълнител след 2020 г. Певецът и групата Wet Leg получиха най-много номинации за наградите - по 4-и. Събитието ще се проведе на 11-и февруари в Лондон с водещ комикът Mo Gilligan.

Това ще бъде второ музикално участие на Styles на церемонията като солов изпълнител след 2020 г., когато представи “Falling” от албума “Fine Line”. Styles пя на наградите и през 2013 г. заедно с One Direction, когато групата изпълни кавър на “‘One Way or Another” на Blondie.

Styles и Wet Leg получиха най-много номинации за наградите БРИТ тази година - по четири. Той ще се бори в големите категории за албум на годината (“Harry’s House”) и за песен (“As It Was”).

Другите две категории, в които Styles е номиниран, предизвикаха полемика. Първо проблем възникна от факта, че в полово неутралната категория “артист на годината” тази година има само мъже. След това надигнаха глас и изпълнителите на R&B, защото в категорията за поп и ар-енд-би музика има само поп певци.

Наградите БРИТ ще бъдат връчени на 11-и февруари в Лондон.

Новини