Хип-хоп легенди завладяват сцената на Супербоул

Финалът по американски футбол ще се проведе в окръг Лос Анджелис за първи път от 30 години

01 октомври 2021
social
Снимка от facebook

Националната футболна лига на САЩ обяви, че Dr. Dre, Snoop Dogg, Eminem, Kendrick Lamar и Mary J. Blige ще пеят заедно за първи път на шоуто в полувремето на Супербоул на 13 февруари 2022 г.

"43 награди "Грами", 19 албума номер 1 на Billboard и 5 легендарни артисти на най-голямата сцена в Лос Анджелис", написаха от Националната футболна лига на САЩ в акаунта си в Twitter:

Супербоул следващата година ще се проведе на стадиона "SoFi" в Ингълуд, Калифорния. За първи път от близо 30 години спортното събитие ще се завърне в окръг Лос Анджелис и този път шоуто в полувремето на финала по американски футбол ще се фокусира върху хип-хопа от Западния бряг, представен от местните легенди Snoop Dogg, който е Лонд Бийч, и Dr. Dre и Lamar, които пък са родом от Комптън. За всеки от тях това ще е първа изява на една от най-престижните музикални сцени в света. Компанията на Jay-Z, Roc Nation, отново е сред продуцентите на събитието.

Към триото от Калифорния ще се присъединят дългогодишният партньор на Dre, Eminem, и Mary J. Blige, която през 2001 г. издаде един от емблематичните си хитове “Family Affair”, продуциран от Dre.

В изявление Jay-Z казва: “На 13 февруари 2022 г. на 56-ото издание на Супербоул в Ингълуд, Калифорния, на новия стадион "SoFi", музикалният визионер от Комптън, иконата от Лонг Бийч Snoop Dogg и младият музикален новатор Kendrick Lamar, също от Комптън, ще заемат централно място на арената за едно уникално изпълнение, което се случва веднъж в живота. Към тях ще се присъедини геният на музикалните текстове Eminem и неостаряващата кралица Mary J. Blige. Това е шоуто на полувремето на Супербоул. Тук творим история".

Миналата година, малко преди светът да бъде завладян от коронавируса, сцената на Супербоул събра две латино кралици - Jennifer Lopez и Shakira.

В началото на тази година шоуто беше поверено на суперзвездата Тhe Weeknd.

The Weeknd изнесе кратък концерт на Супербоул

Новини